Toronto

Resa till Toronto Toronto är den största staden i Kanada, sett till befolkning, med sina ca 2,5 miljoner invånare i själva staden och totalt uppemot sex miljoner invånare i regionen. Platsen tros ha varit bebodd i många tusen år, men … (read more)

Montreal

Resa till Montreal Montreal är den största staden i Quebec-provinsen i Kanada och kallas ofta för Kanadas ”kultur-huvudstad”. Staden är, i likhet med resten av provinsen, officiellt sett fransk-talande, och Montreal blir då med sina närmare 4 miljoner den stad … (read more)

Vancouver

Resa till Vancouver Vancouver är en kuststad, beläget i distriktet Lower Mainland of British Columbia, i Kanada. Staden är Kanadas tredje största och växer än idag otroligt snabbt, mycket tack vare en hög invandringstakt – mer än hälften av invånarna … (read more)

Ottawa

Resa till Ottawa Ottawa är huvudstad i Kanada, ett av världens största länder till ytan sett, och är med sina ca 1 miljon invånare också en av Kanadas största städer. Staden är, som så många andra delar av Kanada, tvåspråkig: … (read more)