Sharjah

Resa till Sharjah Sharjah är namnet på ett emirat i Förenade Arabemiraten, men också namnet på huvudstaden i samma emirat. Sharjah är dessutom den tredje största staden i hela Förenade Arabemiraten, med en befolkning på dryga 800 000 invånare. Stadens … (read more)

Dubai

Resa till Dubai Dubai är ett modernt land där man möter en modernistisk arkitektur, vackra sandstränder och ett pulserande stadsliv. Här finner man allt man kan önska för sin semester, glamour och nöjen och billig shopping. Emiratet Dubai tillhör Förenade … (read more)

Abu Dhabi

Resa till Abu Dhabi Abu Dhabi är huvudstad i Förenade Arabemiraten och därtill federationens näst största stad med sina 1,5 miljoner invånare. Staden anses vara en av de mest moderna i världen tack vare en mycket snabb utveckling under senare … (read more)

Ajman

Resa till Ajman Ajman är ett av de sju emirat som gemensamt kallas för Förenade Arabemiraten, beläget vid den Persiska Gulfen. Sett till befolkning är Ajman ett av de mindre emiraten och sett till yta det allra minsta. Huvudstaden i … (read more)

Umm al-Quwain

Resa till Umm al-Quwain Umm al-Quwain är ett av de sju emirat som tillsammans kallas för Förenade Arabemiraten. Ett emirat är i praktiken en monarki som ungefärligen kan jämföras med ett kungarike, men utgör snarare en delstat än ett eget … (read more)

Ras Al Khaimah

Resa till Ras Al Khaimah Ras al-Khaimah är ett av de sju emiraten som tillsammans utgör Förenade Arabemiraten och dessutom namnet på huvudstaden i samma emirat. Till ytan sett är Ras al-Khaimah ganska stort, men befolkningsmängden är blygsam och huvudstaden … (read more)