Varna

Resa till Varna Varna är namnet på en medelstor stad vid Svarta havet i den norra halvan av Bulgarien. Med över en kvarts miljon invånare är det en av de största städerna i landet. Varna är dessutom en av de … (read more)

Sofia

Resa till Sofia Sofia är Bulgariens huvudstad och även största stad och har c:a 1,4 miljoner invånare. Staden är belägen precis vid foten av bergskedjan Vitosja. Sofia är en av Europas absolut äldsta städer och har en historia som sträcker … (read more)

Burgas

Resa till Burgas Burgas är en medelstor stad i Bulgarien vid kusten till Svarta Havet. Platsen där staden ligger har varit bebodd i tusentals år, och staden grundades i egentlig mening för mer än två tusen år sedan. Dess namn … (read more)

Sunny Beach

Resa till Sunny Beach Till Sunny Beach reser hundratusentals ungdomar och barnfamiljer för att ta del av badlivet på ortens vackra stränder. Sunny Beach Är Bulgariens i särklass mest populära resmål. Bara resmål som Ibiza och Ayia Napa kan matcha … (read more)

Golden Sands

Resa till Golden Sands Golden Sands är en turistdestination och resort i Bulgarien, beläget vid nationalparken med samma namn, vid den norra kusten till Svarta Havet. Namnet kommer ursprungligen från Golden Sands mjuka, guldfärgade stränder. Platsen där Golden Sands ligger … (read more)

Nessebar

Resa till Nessebar Nessebar ligger i Bulgarien nbsp:och är en av de äldsta städerna i Europa. Staden har varit en viktig handelsstad ända sedan 500-talet f.Kr. Hela staden upptogs på UNESCO:s världsarvslista 1983. Staden är belägen på en bergig halvö … (read more)