Casablanca

Resa till Casablanca Casablanca är en relativt stor hamnstad, med drygt tre miljoner invånare, beläget i den västra halvan av Morocco. Hamnen är likt staden också stor, rentav den allra största i hela norra Afrika. Casablanca är förmodligen en av … (read more)

Irland

Resa till Irland Irland är ett land rikt på kultur och vacker natur. Ön gränsar till Storbritannien och är i övrigt helt omsluten av Atlanten. Irländarna själva är kända för sin gästfrihet och sina stora hjärtan. Här tar man ofta … (read more)

Sverige

Resa till Sverige Sverige är ett fantastiskt land att resa i. Från söder till högt upp i norr finns massor av historia, upplevelser och attraktioner att finna. I södra Sverige finner man havsbad, natur och flera upplevelseparker som varje år … (read more)

Edinburgh

Resa till Edinburgh Gillar du gamla slott? Du vet, den där känslan av att vara barn och leka på vinden i mormors gamla villa…? Då bör du ta dig tid att besöka Edinburgh och de slott staden har att erbjuda! … (read more)

Stuttgart

Resa till Stuttgart Stuttgart är en medelstor stad i Tyskland, tillika regionhuvudstad i Baden-Württemberg. Mest känd i dagsläget är Stuttgart förmodligen för sin stora bilindustri, och bland tillverkarna som återfinns där kan nämnas både Porsche och Mercedes-Benz. Mindre känt är … (read more)

Bryssel

Resa till Bryssel Bryssel är huvudstad i Belgien, och därtill dess enskilt största stad, med sina ca 2 miljoner invånare varav hälften utanför själva staden. Staden har sitt ursprung i en fästning på samma plats för ca tusen år sedan, … (read more)

Kroatien

Resa till Kroatien Kroatien har åter igen blivit ett mycket populärt resmål och främst är det kuststäderna som lockar turisterna precis som innan inbördeskriget bröt ut i det forn Jugoslavien. Nu har Kroatien byggt upp de krigsdrabbade områdena där mycket … (read more)

Zurich

Resa till Zurich Zurich är Schweiz största stad, ligger i kantonen med samma namn och anses i allmänhet vara en av världens renaste städer. Staden har en rik historia som sträcker sig tillbaka till långt före vår tideräknings begynnelse. Mest … (read more)

Kalmar

Resa till Kalmar Kalmar är en av de äldsta städerna i Sverige, beläget i Småland längs landets sydöstra kust. När platsen först beboddes är ännu okänt men massvis av fynd som dateras ända tillbaka till stenåldern har påträffats. De första … (read more)

Alicante

Resa till Alicante Alicante är en populär turistort i provinsen Alicante i Spanien. Staden ligger vid kustremsan Costa Blanca och är känd för sina milsvida vita stränder. Det bor omkring 330nbsp:000 invånare i Alicante och många av invånarna är svenskar. … (read more)