Stuttgart

Resa till Stuttgart Stuttgart är en medelstor stad i Tyskland, tillika regionhuvudstad i Baden-Württemberg. Mest känd i dagsläget är Stuttgart förmodligen för sin stora bilindustri, och bland tillverkarna som återfinns där kan nämnas både Porsche och Mercedes-Benz. Mindre känt är … (read more)

Frankfurt

Resa till Frankfurt Frankfurt är Tysklands femte största stad med sina ca 600 000 invånare, beläget i väster precis vid floden Mains. Namnet – Frankfurt am Main – betyder ungefär ”Frankernas utlopp vid floden Mains” och kommer från det faktum … (read more)

Berlin

Resa till Berlin Berlin är Tysklands huvudstad, men det är också både Tysklands största stad till ytan samt den folkrikaste staden. Här bor 3,4 miljoner invånare och inklusive förorterna är invånarantalet 4,4 miljoner. Berlin är på grund av sitt kulturella … (read more)

Köln

Resa till Köln Köln är Tysklands fjärde största stad med drygt en miljon invånare och är dessutom en av de äldsta i Europa. Platsen har nämligen varit bebodd i tusentals år, och staden i egentlig mening grundades för drygt tvåtusen … (read more)

Hannover

Resa till Hannover Hannover är en medelstor stad nära hjärtat av Tyskland, känd för att vara en knytpunkt i den tyska handeln och ett kulturellt centra. Staden växte fram under medeltiden, då som ett eget kungadöme och stadsstat. Tack vare … (read more)

Hamburg

Resa till Hamburg Hamburg är med sina närmare två miljoner invånare Tysklands näst största stad beläget i den norra delen av Tyskland vid floden Elbes med drygt tio mil till Nordsjön. Staden har en historia som sträcker sig över tusen … (read more)

München

Resa till München Tysklands tredje största stad är München, som har 1,3 miljoner invånare och också är huvudstad i delstaten Bayern i södra delen av landet. München har anor sedan 800-talet och staden har växt fram som en europeisk metropol … (read more)

Nurnberg

Resa till Nurnberg Nürnberg är en av de största städerna i Bayern, den berömda delstaten i Tyskland, med en halv miljon invånare. Staden är förmodligen mest känd för sin historiska betydelse inför, under och strax efter det andra världskriget. Mindre … (read more)

Lubeck

Resa till Lubeck Lübeck är en medelstor stad i norra delen av Tyskland, beläget vid sidan av floden Trave, med anor som går tillbaka till den senaste istiden. Staden är berömd för sitt kulturarv, som klassats av bland annat FN … (read more)

Dusseldorf

Resa till Dusseldorf Düsseldorf är en medelstor stad i västra delen av Tyskland, känd inom landet som ett ekonomiskt centra. Utanför Tyskland är Düsseldorf dock mer berömd för sitt pulserande uteliv, sina många välbesökta festivaler, bra shopping, många modemässor och … (read more)