Alicante

Resa till Alicante Alicante är en populär turistort i provinsen Alicante i Spanien. Staden ligger vid kustremsan Costa Blanca och är känd för sina milsvida vita stränder. Det bor omkring 330nbsp:000 invånare i Alicante och många av invånarna är svenskar. … (read more)

Magaluf

Resa till Magaluf Magaluf är en mindre stad på den spanska ön Mallorca, och därtill ett av Mallorcas mest populära besöksmål. Mest berömt är Magaluf förmodligen för sina elfenbensvita och sköna stränder, men det finns betydligt mycket mer än så … (read more)

Lanzarote

Resa till Lanzarote Lanzarote tillhör ögruppen Kanarieöarna som ligger beläget i Atlanten, c:a 12 mil utanför Afrikas kust. Ön, som har varit befolkad sedan ungefär 2500 år tillbaka, blev 1993 uppskriven på UNESCO:s lista för biosfärreservat. Den ursprungliga befolkningen på … (read more)

Malaga

Resa till Malaga Malaga har närmare 600nbsp:000 invånare och är därmed Spaniens femte största stad. Det är den enda storstaden som ligger på den spanska solkusten och därför besöks staden frekvent av turister från hela världen. Det är en hamn- … (read more)

Barcelona

Resa till Barcelona Spaniens näst största stad är Barcelona. Det är en stad som lockar många turister – år 2007 blev Barcelona Europas fjärde mest besökta stad med hela fem miljoner utländska besökare. Oavsett vad man är intresserad av så … (read more)

Alcudia

Resa till Alcudia Alcudia är en stad på den spanska ön Mallorca och därtill ett av de allra mest populära, klassiska resmålen för sol-och-bad-semester. Ingen vet exakt när staden grundades i nuvarande form men för närmare tvåtusen år sedan tillhörde … (read more)

Las Palmas

Resa till Las Palmas Las Palmas är huvudstaden på Kanarieöarna och Spaniens 7:e största stad. Las Palmas har idag c:a 360 000 invånare. I Las Palmas hittar man ett sprudlande stadsliv i en modern miljö som även har ett stort … (read more)

Ibiza

Resa till Ibiza Ibiza har varit den mest populära ön bland ungdomar sedan slutet på 1970 talet. Hit vallfärdar turister från hela Europa för att under några heta dygn delta i fest och glädje. Nere i båthamnen ligger de dyrbara … (read more)

Teneriffa

Resa till Teneriffa Teneriffa är Kanarieöarnas största ö med ett landskap som på ena sidan är tropiskt med höga berg och täta skogar och andra sidan ett fantastiskt semesterparadis med vackra stränder och ett böljande blått hav. Här kan alla … (read more)

Girona

Resa till Girona Girona, även kallad rdquo:de fyra flodernas stadrdquo:, ligger 9 mil nordöst om Barcelona och är norra Kataloniens största stad. Girona grundas under 900 talet och har, som många andra spanska städer, en väl bevarad arkitektur och historia … (read more)