Kina

Resa till Kina Kina är ett stort och mäktigt land med massor av kultur och historia. Landet är världens tredje största och dess yta täcker nästan hela Europa. Landets invånare motsvarar också nästa en femtedel av befolkningen, 1 322 000 … (read more)

Irland

Resa till Irland Irland är ett land rikt på kultur och vacker natur. Ön gränsar till Storbritannien och är i övrigt helt omsluten av Atlanten. Irländarna själva är kända för sin gästfrihet och sina stora hjärtan. Här tar man ofta … (read more)

Sverige

Resa till Sverige Sverige är ett fantastiskt land att resa i. Från söder till högt upp i norr finns massor av historia, upplevelser och attraktioner att finna. I södra Sverige finner man havsbad, natur och flera upplevelseparker som varje år … (read more)

Argentina

Resa till Argentina Argentina var ända fram till 1816, då landet blev självständigt, en spansk koloni vilket har satt sin prägel på både invånare och landets kultur. Argentina är Sydamerikas näst största land och dess geografiska sträckning börjar vid Atlanten … (read more)

Kroatien

Resa till Kroatien Kroatien har åter igen blivit ett mycket populärt resmål och främst är det kuststäderna som lockar turisterna precis som innan inbördeskriget bröt ut i det forn Jugoslavien. Nu har Kroatien byggt upp de krigsdrabbade områdena där mycket … (read more)

Singapore

Resa till Singapore Singapore är på samma gång en stad och en stat, beläget på den södra spetsen av Malackahalvön i Sydostasien. Denna exotiska östat omges av ett sextiotal mindre öar som också tillhör Singapore. Staden i sig är ganska … (read more)

Tjeckien

Resa till Tjeckien Tjeckien har sedan början på 1990 talet blivit ett populärt resmål mycket beroende på att Tjeckien har en rik kultur och historia att erbjuda. Tjeckien var länge, tillsammans med bland annat Östtyskland och Polen ett starkt kommunistiskt … (read more)

Lettland

Resa till Lettland Lettland har, efter att det blev självständig vid frigörelsen från forna Sovjetunionen 1991, blivit ett av de baltiska ländernas populäraste resmål. Till Lettland strömmar båtturister in från hela Skandinavien och städer längs Östersjön har blommat upp och … (read more)

Estland

Resa till Estland Estland (”Estonia”) är en republik, beläget i den Baltiska delen av Norra Europa. Landet gränsar i norr mot Finland, till söder mot Litauen och till öst mot Ryssland. Vart namnet i sig kommer ifrån är oklart: vissa … (read more)

Storbritannien

Resa till Storbritannien Storbritannien är det kompletta namnet på ett flertal olika länder som består av England, Skottland, Wales, Nordirland, Channel Islands och Isle of Man. Även om alla dessa områden tillsammans faller in under Storbritannien så är de enskilda … (read more)