Helsingör

Resa till Helsingör Helsingör ligger på ön Själlands nordöstra sida, i Danmark, precis rakt över sundet från Helsingborg. nbsp: Helsingör har historia som sträcker sig tillbaka till 1200 talet och har idag fortfarande kvar bebyggelse fornminnen från medeltiden som visar … (read more)

Århus

Resa till Århus Århus är en hamnstad i Danmark, beläget i kommunen med samma namn. Med sina drygt en kvarts miljon invånare i själva staden, och ytterligare hundra tusen resten av kommunen, är Århus en av de största regionerna i … (read more)

Billund

Resa till Billund Billund är en stad och kommun i den södra halvan av Danmark, där själva staden är relativt liten med lite drygt sex tusen invånare. Mest känd i omvärlden är Billund förmodligen främst som hemvist åt Lego, både … (read more)

Köpenhamn

Resa till Köpenhamn Köpenhamn är inte bara Danmarks huvudstad utan också den största staden i landet. Där bor strax över 1,1 miljoner invånare. Staden ligger på öarna Själland och Amager vid Öresund. Staden har anor från 1000 men från början … (read more)