Dahab

Resa till Dahab Dahab är en liten och lugn hamnstad belägen vid Sinaihalvöns sydöstra kust. Namnet betyder ”guld” på arabiska och vissa menar att namnet kommer från de gyllene stränderna medan andra säger att det beror på den makalösa soluppgången. … (read more)

Hurghada

Resa till Hurghada Hurghada är ett mycket populärt resmål för soltörstande turister. Staden, som ligger vid kusten vid Röda havet, erbjuder långa härliga stränder, massor av aktiviteter och även shopping och ett hett nöjesliv. Staden, som ursprungligen var en fiskeby, … (read more)

El Gouna

Resa till El Gouna El Gouna är en ung turistort belägen precis vid kusten vid Röda havet. Staden har drygt 10 000 invånare och är från grunden byggd för att tillfredställa turisters behov av avkoppling, strandliv och aktiviteter. Staden är … (read more)

Sharm el-Sheikh

Resa till Sharm el-Sheikh Sharm El Sheikh är ett av Egyptens mest populära resmål, och det är inte svårt att förstå varför. Med sin placering på Sinaihalvöns södra spets är röda havet – ett av världens varmaste hav – sällan … (read more)

Kairo

Resa till Kairo Kairo är Egyptens och Afrikas största stad. Staden är en blandning av medeltida kultur och toppmodern infrastruktur. På den ena sidan om staden känns det som man förflyttas bakåt i tiden flera hundra år och möts av … (read more)