Vasa

Resa till Vasa Vasa är en medelstor stad i Västra Finland, med en lång historia som går tillbaka till när Finland var ett territorium som tillhörde Sverige. Staden grundades formellt under 1600-talet och var till skillnad från de flesta städer … (read more)

Helsingfors

Resa till Helsingfors Huvudstaden i Finland, Helsingfors, har ett stort utbud av konst- och kulturrelaterade sevärdheter. Ett spännande arrangemang för den kulturintresserade är det återkommande Helsingfors festspel som äger rum varje år i månadsskiftet augusti/september. Helsingfors har även som hamnstad … (read more)

Tammerfors

Resa till Tammerfors Tammerfors, även kallad Tampere, är en medelstor stad i den södra delen av Finland, beläget mellan två stora sjöar, Näsijärvi och Pyhäjärvi. Bland besökare är Tammerfors förmodligen bäst känd för sin vackra traditionella arkitektur, närheten till naturen … (read more)

Åbo

Resa till Åbo Åbo ligger i västra Finland och med sina c:a 300 000 invånare är Åbo Finlands 3:e största stad. Staden Åbo grundades på 1200 talet och är Finlands äldsta stad. Eftersom Åbo ligger precis vid kusten så har … (read more)