Heraklion

Resa till Heraklion Heraklion är ett populärt resmål på den grekiska ön Kreta, och dessutom den största staden på ön. Staden har en rik historia och ett fascinerande kulturarv, men besöks kanske främst för sina svårslagna stränder och inbjudande klimat. … (read more)

Patras

Resa till Patras Patras är Greklands tredje största stad med sina ca 200 000 invånare och därtill en av de grekiska städer med längst historia. Platsen tros ha varit bebodd i närmare 5 000 år, och staden i dess egentliga … (read more)

Kos

Resa till Kos Kos är en stad på en grekisk ö, och därtill ett av de mest populära resmålen i Grekland, beläget mellan Grekland och Turkiet. I dagsläget är Kos förmodligen mest känt som ett naturskönt och solsäkert, mysigt resmål … (read more)

Santorini

Resa till Santorini Santorini är en grekisk ö i det Egeiska havet, beläget mellan öarna Ios och Anafi, och därtill namnet på den ögrupp som dessa öar gemensamt utgör. I dagsläget är Santorini förmodligen mest känd för sin udda och … (read more)

Thessaloniki

Resa till Thessaloniki Thessaloniki är ett populärt resmål i Grekland, och tillika Greklands näst största stad, med drygt 350 000 invånare i själva staden. Med förorter inräknade har Thessaloniki närmare en miljon invånare. Utöver att vara ett allt hetare besöksmål … (read more)

Rhodos

Resa till Rhodos Rhodos är en av Greklands största och mest berömda öar och ett av de mest populära resmålen bland Skandinaver. Namnet betyder ursprungligen ungefär ”Ros-ön” och kommer från det faktum att rosbuskar växer vilt i dess naturmiljö. Trots … (read more)

Aten

Resa till Aten Aten, Greklands huvudstad, är en av de städer som sägs ha rikast historia i världen, omgiven av mytologi och älskad av miljontals besökare. Många av Greklands mest sevärda monument återfinns just i Aten, vilket gör det till … (read more)

Skiathos

Resa till Skiathos Skiathos är en liten idyllisk, grekisk ö i det Egeiska havet, och en del av ögruppen Sporaderna. Mest känd bland besökare är Skiathos förmodligen främst tack vare sina oslagbara stränder, som är både många, långa, mjuka och … (read more)

Chania

Resa till Chania Chania är en medelstor och naturskön hamnstad på Kretas nordvästra kust. Hur länge Chania har funnits i nuvarande form vet man inte helt säkert, men däremot vet man att platsen har varit bebodd i mer än tretusen … (read more)

Korfu

Resa till Korfu Korfu är en medelstor stad på en ö med samma namn, som också är ett populärt besöksmål i Joniska havet, strax utanför den grekiska kusten. Både ön och staden tillhör Grekland, och spelar en central roll i … (read more)