Milano

Resa till Milano Milano är en stad som har en gedigen historia bakom sig. Efter att ha blivit erövrad vid ett flertal tillfällen efter stadens uppkomst under den keltiska perioden gjorde Napoleon I Milano till huvudstad i Kungariket Italien i … (read more)

Pisa

Resa till Pisa I Toscana, som ligger beläget i västra Italien, hittar man staden Pisa som nog är mest känd för sitt lutande torn, vilket är uppsatt på UNESCO:s världsarvslista tillsammans med byggnadskomplexet Piazza dei Miracoli, som inbegriper katedralen och … (read more)

Alghero

Resa till Alghero Alghero är en medelstor kuststad i den italienska provinsen Sardinien. I dagsläget är Alghero främst känd för sina magiskt gyllene stränder och sin goda mat, men staden har också en rik och spännande historia.nbsp: Platsen tros ha … (read more)

Rom

Resa till Rom Rom är en av Europas äldsta och vackraste städer som grundades av Romulus 753 år före Kristus.nbsp: I denna stad, med c:a 2.8 miljoner invånare finner man idag mängder med sevärdheter, shopping, nöjen och avkoppling. Det finns … (read more)

Catania

Resa till Catania Catania är en medelstor italiensk stad vid Siciliens östra kust, känd för sin rika historia och vackra miljö. Trots att staden är mindre berömd än många andra utanför landets gränser är Catania en av Italiens viktigaste kulturella … (read more)

Rimini

Resa till Rimini Rimini är en medelstor stad i provinsen med samma namn, beläget vid kusten till det Adriatiska havet i Italien. I dagsläget är Rimini en viktig del av den italienska ekonomin och en av Europas mest populära resmål … (read more)

Bologna

Resa till Bologna Bologna är en medelstor stad i Italien, också känd under sitt smeknamn rdquo:den röda stadenrdquo:, något som sägs komma ifrån att de flesta äldre hus går i just röda färger. Bologna är välkänd för sin goda mat, … (read more)

Cagliari

Resa till Cagliari Cagliari är huvudstad i den Italienska provinsen och ön Sardinien, som ligger en bit från det Italienska fastlandet. Staden är för många förmodligen synonymt med Sardinien, eftersom Cagliari är dels ett populärt resmål och dels en ekonomisk … (read more)

Turin

Resa till Turin Turin är en idyllisk stad i den norra delen av Italien, och är dessutom med sina ca en miljon invånare en av Italiens största städer. Mest känd är Turin förmodligen för sin rika kultur och spännande historia … (read more)

Venedig

Resa till Venedig Många anser att Venedig är en av världens absolut vackraste städer. Det är också en romantisk stad och det är en hel del bröllopsresor som går till Venedig. Men den som har ett intresse av historia, kultur, … (read more)