Bergen

Resa till Bergen Bergen är med sina ca 350 000 invånare Norges näst största stad, och därtill en av de städer i Europa som får mest regn per år. Själva staden är belägen på Bergenshalvön vid den sydvästra kusten mot … (read more)

Oslo

Resa till Oslo Oslo, som av norrmännen kallas Tigerstaden, har kring 600nbsp:000 invånare. Staden är Nordens kanske mest internationella huvudstad med invånare från alla världens hörn. Med sin strategiska placering i Oslofjordens hjärta kan den bjuda på allt från ett … (read more)

Stavanger

Resa till Stavanger Stavanger är en stad och kommun i Norge, beläget vid landets sydvästra kust. Tack vare stora oljefyndigheter har Stavanger blivit en av de snabbaste växande, och mest rika, städerna i inte bara Norge, utan hela Skandinavien. När … (read more)

Tromsö

Resa till Tromsö Tromsö (rdquo:Tromsoslash:rdquo:) är en förhållandevis liten hamnstad med sina ca 65 000 invånare, beläget i nord-Norge. Namnet kommer ifrån dels länet (Troms) och dels det faktum att själva staden huvudsakligen ligger på en ö. Trots sina relativt … (read more)

Narvik

Resa till Narvik Narvik är en mindre, men mycket välkänd, stad i den norra delen av Norge. Beroende på om man tar med närliggande, tillhörande samhällen eller bara räknar själva staden uppgår invånarantalet till mellan 14 000 och 18 000. … (read more)

Trondheim

Resa till Trondheim Trondheim är Norges fjärde största stad, tillika dess största universitetsstad, beläget i den mittersta delen av landet. I dagsläget är Trondheim ett populärt resmål för turister, men också ett av Norges största kulturella centra. Staden grundades för … (read more)