Innsbruck

Resa till Innsbruck Innsbruck ligger i Tyrolen i västra Österrike och är en alpin stad. Innsbruck har c:a 130 000 invånare och är därmed Österrikes femte största stad. Innsbruck är en gammal stad med många historiska drag som speglar sig … (read more)

Klagenfurt

Resa till Klagenfurt Klagenfurt är en liten gemytlig stad, belägget vid en av Europas största och varmaste alpina sjöar och har lite drygt 100 000 invånare. Klagenfurt är Österrikes vackraste gamla stad och har tilldelats det prestigefyllda priset Europa Nostra … (read more)

Bad Gastein

Resa till Bad Gastein Bad Gastein ligger i distriktet Pongau i den österrikiska delstaten Salzburg. Staden har c:a 6000 invånare och är beläget på c:a 1000 meter höjd över havet. Höjdskillnaderna i staden är mycket stora och har en differens … (read more)

Obertauern

Resa till Obertauern För den som vill åka skidor i äkta snö är staden Obertauern, i Österrike, ett säkert kort. Obertauern är Österrikes snösäkraste skidorter på grund av att staden är belägen på 1 750 meters höjd vilket gör skidorten … (read more)

Salzburg

Resa till Salzburg Salzburg kan nog räknas till en av alpernas mest kända städer. Här föddes bland annat den världsberömda Mozart men staden är även känd för att det var här, i de vackra alperna som den stora filen Sound … (read more)

Wien

Resa till Wien Wien, som idag är Österrikes huvudstad, är vida känd för sin romantiska historik som kretsen kring bland annat wienervalsen och andra storheter inom klassisk musik. Wien har en modern stadskärna men ett myller av klassiska och vackra … (read more)