Funchal

Resa till Funchal Funchal är huvudstaden i den portugisiska självstyrande regionen Madeira, och därtill regionens enskilt största stad med fler än hundra tusen invånare. Stadslandskapet brukar ofta liknas med en vacker, klassisk tavla med den blåa himlen, det grönskimrande vattnet … (read more)

Faro

Resa till Faro Faro är en medelstor stad i Portugal, och ett populärt resmål för sol- och festsugna besökare. Vackert väder, sköna stränder, bra shopping och ett pulserande uteliv gör Faro till ett perfekt resmål för den som vill ha … (read more)

Porto

Resa till Porto Belägen vid Doubrofloden ligger Portugals näst största stad Porto. Staden grundades redan under Romariket och var från början en fästning som bevakade sjöfarten som korsade Doubrofloden på sin väg mellan olika destinationer. Redan under Romariket var Porto … (read more)

Lissabon

Resa till Lissabon Lissabon är Portugals huvudstad där centrala delen har 500nbsp:000 invånare. Inkluderat alla förorter bor dock 2,8 miljoner invånare i Lissabon vilket gör Lissabon till en riktigt stor stad. Lissabon har ett flertal universitet och bjuder även på … (read more)

Porto Santo

Resa till Porto Santo Porto Santo är en medelstor ö, tillhörande Madeira, som i sin tur är en självstyrande portugisisk region. Större delen av ön utgörs av ren och oexploaterad natur, och den enda större staden på ön är Vila … (read more)

Madeira

Resa till Madeira Madeira, med smeknamnet rdquo:Atlantens pärlardquo:, är en medelstor ö som tillhör Portugal, och ligger beläget mellan Afrikas kust och Kanarieöarna. Madeira är ett resmål som stadigt och snabbt växer i popularitet, tack vare långa, gyllene stränder, ett … (read more)