Istanbul

Resa till Istanbul Turkiets största stad, Istanbul, har mycket att erbjuda. Det är den enda staden i hela världen som ligger i två världsdelar. Eftersom öst möter väst mitt i Istanbul får man uppleva en makalös stad. Istanbul besöks årligen … (read more)

Ankara

Resa till Ankara Ankara är Turkiets huvudstad och den näst största staden i landet. Staden är en historiskt intressant stad. Ankaras historia går nämligen så långt tillbaka som till järnåldern. Sedan dess har staden varit under hettiskt, frygiskt, lydiskt, persiskt, … (read more)

Antalya

Resa till Antalya Antalya är en hamnstad i Turkiet som hör till en av de största turistorterna i Turkiet. Precis som Alanya är det väldigt många turister som besöker staden årligen. Men där Alanya är en stad för sol, bad … (read more)

Alanya

Resa till Alanya Alanya är en stad i sydvästra Turkiet som har blivit alltmer populär bland turister. Varje sommar gästas staden av massvis med turister, framförallt från Skandinavien, Tyskland, Ryssland och Holland. I Alanya bor ungefär 92 000 invånare men … (read more)

Izmir

Resa till Izmir Izmir är en storstad i den västra delen av Turkiet, beläget i regionen med samma namn. Med över tre miljoner invånare är staden av de största i hela landet, men det är kanske inte konstigt att staden … (read more)

Marmaris

Resa till Marmaris Marmaris är en liten, pittoresk hamnstad i den södra halvan av Turkiet som blir allt mer populärt som resmål. Från att ursprungligen ha varit ett litet och tyst samhälle som livnärde sig främst på fiskenäring och i … (read more)

Side

Resa till Side Side är en av de mest välkända städerna i Turkiet, belägen ca 8 mil från Antalya, och dessutom ett av Turkiets mest attraktiva besöksmål. Staden ligger på en halvö vid kusten och är populär i alla åldersgrupper, … (read more)

Antakya

Resa till Antakya Antakya är en medelstor stad i den allra mest södra delen av Turkiet, gränsande till Syrien. nbsp:Stadens historia är en av de längsta i Turkiet och kanske i världen, och spelar en betydande roll inom bland annat … (read more)