Honolulu

Resa till Honolulu Honolulu är inte bara delstaten Hawaiis huvudstad, utan dessutom den största staden i Hawaii med omkring 400 000 invånare enbart i de centrala delarna. Staden ligger vid kusten, på ön Oahu. Utöver att vara ett kulturellt centra … (read more)

Atlanta

Resa till Atlanta Atlanta är huvudstad, och dessutom den största staden, i delstaten Georgia i USA. Staden har drygt en halv miljon invånare och är belägen i söder. Platsen har varit bebodd länge, tidigast förmodligen av de berömda Cherokee-indianerna, men … (read more)

Las Vegas

Resa till Las Vegas Las Vegas är en av USA:s mest fascinerande städer. Den ligger mitt i den knastertorra öknen och hela staden är uppbyggd på spel, nöje och uteliv. Mitt i ödemarken dyker staden upp från ingenstans och plötsligt … (read more)

Dallas

Resa till Dallas Dallas är en av de största städerna i Texas, och dessutom en av de tio största städerna i hela USA. Dallas är inte formellt huvudstad i delstaten Texas, men kallas ofta för den informella, kulturella och ekonomiska … (read more)

Minnesota

Resa till Minnesota I den skandinaviska delstaten Minnesota ser man tydligt den svenska historien som präglar delstaten. Hit emigrerade många av våra förfäder under 1800 talets mitt och det sägs att c:a 1,2 miljoner invånare, av delstatens drygt 6 miljoner, … (read more)

Chicago

Resa till Chicago Chicago är en av de största städerna i USA, med nästan 3 miljoner invånare, och sedan länge ett av de mest populära besöksmålen. Staden grundades för bara ett par hundra år sedan – först som ett fort … (read more)

Denver

Resa till Denver Denver är delstaten Colorados huvudstad, och därtill dess enskilt största stad. Jämfört med andra större städer i USA är dock Colorado relativt litet med sina ca 600 000 invånare. Stadslandskapet påminner trots det kanske mest om New … (read more)

New York

Resa till New York New York är den folkrikaste staden i USA men också en av de mest välbesökta städerna bland turister. Staden ligger i delstaten New York, alldeles vid Hudsonflodens mynning. Det är en världsstad med globalt inflytande inom … (read more)

Fort Lauderdale

Resa till Fort Lauderdale Fort Lauderdale är en hamnstad, belägen vid kusten mot Atlanten i delstaten Florida i USA. Staden är relativt stor sett till ytan, men desto mindre om man räknar stadens drygt 160 000 invånare. Under ett givet … (read more)

Orlando

Resa till Orlando Orlando är är en medelstor stad i delstaten Florida i USA. Staden är kanske mer känd som rdquo:Orange Countyrdquo:, vilket är namnet på det county som Orlando är säte för. Amerikaner har gett Orlando smeknamnet rdquo:Den vackra … (read more)